Mobile
Oppo Find X8 Pro - topowe aparaty wspierane AI. Czy to przepis na najlepszy fotograficzny smartfon na rynku?
Zapraszamy gości oraz przyjaciół Galerii Obok ZPAF na kolejna wystawę i wernisaż, który odbędzie się 30 września o godz. 19:00. Na wystawie swój cykl prac zatytułowany "Hipertabu" zaprezentuje Agnieszka Galas. Tej wystawy nie da się opisać, ani ocenić w kilku zdaniach. Dominującym wątkiem jest ciało, a dokładniej mięso...- piszą organizatorzy.
Przeciętny Kowalski nie ma pojęcia, że od świni, którą zajada się w domu, czy to w postaci szynki, kiełbasy, karkówki, czy schabu, różni nas tylko kilka ogniw chromosomów, które wchodzą w skład naszego DNA. Przeciętny Kowalski nie wie również, że nasze serce jest prawie identyczne ze świńskim, jak również, że pierwsze próby operacji przeszczepiania serca, chirurdzy ćwiczyli właśnie na nich.
Wystawa Agnieszki Galas mimo pewnego estetyzmu, by nie powiedzieć "ładności", odnosi się jak najbardziej do zagadnień związanych ze sztuką krytyczną m.in. do konsumpcjonizmu. Autorka w sposób zawoalowany, a jednocześnie bardzo żartobliwy prowokuje potencjalnego odbiorcę, zmuszając go do myślenia i obnażenia swojego stosunku do "mięsności". Dzięki takim zabiegom zdjęcia te można czytać dwojako. Zarówno wrażliwy wegetarianin, jak i mięsożerca, mogą odnaleźć w tych zdjęciach aluzje do swoich preferencji kulinarnych. Także szalony kucharz myślę, że zadumałby się nad niektórymi ze zdjęć...
Agnieszka GalasHipertabu
Wernisaż: 30.09, godz. 19:00
Termin: 1.10-23.10
Galeria Obok ZPAF
Plac Zamkowy 8, Warszawa