Akcesoria
Godox V100 - nowa definicja lampy reporterskiej?
Dobrze skomponowane ujęcie pieczemy przez co najmniej 1/100 sekundy, najlepiej przy f/2.8 z matrycą rozgrzaną do ISO 400. Żeby nie spalić używamy softboxu, może być domowej roboty lub importowany. Aby kolor i kontrast ładnie naciągnęły, a zdjęcie było rumiane i soczyste, przyprawiamy szczyptą Photoshopa. Następnie odstawiamy na dysk aż ostygnie i gotowe! Przepis niby prosty, a znów wyszedł zakalec? - pytają organizatorzy warsztatów fotografii kulinarnej.
Na warsztaty fotografii kulinarnej podczas FVF 2013 będzie można dowiedzieć się:
Warsztaty poprowadzą: - dziennikarka portalu Wyborcza.pl i Gazety Wyborczej, autorka artykułów kulinarnych ukazujących się m.in. w Palce Lizać, Magazynie Smak, Magazynie Wino. Prowadzi bloga kulinarnego Minta Eats.;
Maciej Zieliński - dziennikarz, fotograf, redaktor naczelny polskiej edycji brytyjskiego magazynu Digital Camera.]
Uczestnicy warsztatów będą mieli możliwość skorzystania z aparatów systemowych Lumix G firmy Panasonic - partnera warsztatów.
Warsztaty fotografii kulinarnej odbędą się w dwóch turach w sobotę 23 marca w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym przy Alei Politechniki 4 na targach Film Video Foto 2013 w Łodzi. Pierwsza tura rozpoczyna się o godz. 10:00, druga - 14:00. Warsztaty są bezpłatne.
Aby zdobyć wejściówki na warsztaty należy wziąć udział w konkursach organizowanych na profilach organizatorów warsztatów:
www.facebook.com/pages/Targi-Film-Video-Foto
www.facebook.com/panasonicpolska
www.facebook.com/DigitalCameraPolska
Jeżeli chcecie poznać podstawy fotografii kulinarnej przed warsztatami, to zapraszamy do lektury naszego artykułu "Jestem dobrym obiektywem" - FOTOGRAFIA JEDZENIA.